IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
13:20 | 18 август 2022
Обновен: 08:56 | 23 април 2024

Мистериозна катастрофа с BMW iX отне живот, рани 9 души. Автопилот ли?

Полицията започна разследване

По материала работи: Ставри Таргов
Мистериозна катастрофа с BMW iX отне живот, рани 9 души. Автопилот ли?

Всички пътници в смазаното BMW са оцелели, включително и детето на година и половина

Мистериозна катастрофа с електрическо BMW iX отне един живот и рани още деветима в Германия. Полицията започна разследване по съмнение, че автомобилът е бил с автономно управление, но от BMW категорично отрекоха подобна възможност.
 
В понеделник следобед електрическото BMW пътувало от Цайнинген към Фредщетен, с 43-годишен мъж зад волана и още четирима пътници, включително момиченце на година и половина.

В един дълъг десен завой автомобилът напуснал лентата си и ударил идващия насреща Citroen, който се завъртял и блъснал Seat Alhambra, подпалвайки го.

С все още неубита скорост, BMW-то ударило почти челно и ван Mercedes Vito, убивайки на място 33-годишния му пътник и ранявайки шофьора. Всички пътници в злополучния iX са оцелели и са хоспитализирани.
 
Заради зловещата катастрофа път В28 е бил затворен за почти осем часа. Полиция в Тюбинген води разследване, тъй като върху BMW-то е открила стикери "Автономно управление" и подозира, че колата може да е била на автопилот по време на катастрофата. От BMW обаче категорично отрекоха и обясниха, че автомобилът е снабден само с асистиращи системи от второ ниво, също като стандартното iX.

При ниво 2 шофьорът изцяло носи отговорност и не може да оставя автомобила да се управлява сам. "В момента изясняваме точните обстоятелства около инцидента", заяви говорител на компанията. "Едно нещо вече е сигурно: замесеният автомобил BMW не е бил автономно управляем", пише automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна