IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
11:40 | 19 август 2022
Обновен: 03:59 | 25 март 2024

Проклето място! Коли се блъскат в една и съща къща цели 23 пъти

Шофьорите, летящи по магистралата, нямат време да забавят скоростта и да се ориентират навреме

По материала работи: Ставри Таргов
Проклето място! Коли се блъскат в една и съща къща цели 23 пъти

Липсата на късмет има безброй измерения за хората по света, но има един американец, който е „специален“ карък – в неговата къща са катастрофирали 23 автомобила!
 
Проблемите на Рей Минтър започват през 70-те години на миналия век, когато през Калифорния е прокаран междущатски път 680. Изходът на Джаксън авеню е в непосредствена близост до къщата на Минтър, която буквално се оказва на „фронтовата“ линия.

Шофьорите, летящи по магистралата, нямат време да забавят скоростта и да се ориентират навреме и редовно се блъскат в постройката на кръстовището, информира телевизия NBC.
 
През последния половин век Минтър е преброил 23 произшествия. Един от най-сериозните случаи е през 2016 г., когато къщата претърпява значителни щети, а личната кола на Рей е напълно унищожена.

При друг случай автомобил излита на алеята пред къщата, като буквално по чудо не прегазва бащата на Минтър. Най-често обаче се поврежда оградата или пощенската кутия, но четири коли са стигнали и до кухнята.

Самият той се е уморил да се оплаква на властите и да иска защита. Минтър от години моли градските и щатските власти да решат проблема с кръстовището. Например да се забрани десния завой от централната лента, което е причината за повечето катастрофи напоследък.
 
Появила се обаче надежда за нещастния Рей - през 2023 г. градът очаква да получи федерална субсидия от 40 милиона долара за разкрасяване. Парите ще бъдат използвани, наред с други неща, и за подобряване на безопасността по градските улици.

Досега Минтър е разчитал само на себе си - издигна тухлена стена на ъгъла, както и ограда от стоманени тръби, а също така поставя огромни камъни на поляната отпред.

Всички тези укрепления с цел да защитават дома му и да сведат до минимум възможните щети. Мъжът казва, че за цялото време той вече е похарчил най-малко 30 хиляди долара за предпазни конструкции. Защото след всяка катастрофа, възстановява пораженията, пише automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна