IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:20 | 22 август 2022
Обновен: 08:23 | 2 май 2024

ФСБ: Украинските тайни служби са убили Дугина

Атентатът бил извършен от украинската гражданка Наталия Вовк

По материала работи: Слав Велев
ФСБ: Украинските тайни служби са убили Дугина

Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални служби, а извършител е украинската гражданка Наталия Вовк, която след престъплението е избягала в Естония. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на руската Федерална служба за сигурност.

"Федералната служба за сигурност разкри убийството на руската журналистка Дугина Дария, родена през 1992 г., в резултат на комплекс от спешни оперативни и следствени мерки", подчертават от ФСБ.

Специалната служба съобщи, че престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби и че негов изпълнител е украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г.

Тя е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 г. заедно с дъщеря си Шабан София Михайловна, родена през 2010 г.

"В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературния и музикален фестивал "Традиция", където Дугина е била почетен гост. След като извършват контролирана детонация на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, управляван от Дугина, Вовк и дъщеря ѝ заминават за Естония през Псковска област на 21 август", съобщава ФСБ.

Коментари

Новини Варна