IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:20 | 7 септември 2022
Обновен: 13:08 | 16 май 2024

Изоставеният шоурум: 30 г. никой не търси вече стари, но нови Volvo

И дори сега вероятно биха се намерили купувачи, ако има кой да ги продаде

По материала работи: Ставри Таргов
Изоставеният шоурум: 30 г. никой не търси вече стари, но нови Volvo

Изоставени стари автомобили има безброй по света, но не толкова често се появява информация за чисто нови такива. За подобна находка, която се намира в Белгия, близо до град Малмеди, съобщи Abandoned, rotten & rusty cars във Facebook.

През 80-те години на миналия век край този малък град в Югоизточна Белгия с население около 12 хил. души е заработил дилър на шведската компания Volvo. По неизвестни причини обаче в началото на 90-те години дейността е прекратена, но в помещението са останали четири нови седана Volvo 240 от различни версии.

Автомобилите са покрити с дебел слой прах, но са много запазени. Колкото и да е странно, през всичките тези над 30 години никой не се е поинтересувал от колите, които всъщност са нови и без пробег.

Постепенно помещението се е превърнало в туристическа атракция. Там сякаш времето е спряло – вътре все още могат да се видят стари автомобилни брошури на Saab и Volvo, както и други информационни материали.

Volvo 240 беше популярен модел по онова време. Седанът и комбито се произвеждат от 1974-а до 1993 г. и са оборудвани с бензинови и дизелови двигатели с мощност до 155 к.с. И дори сега вероятно биха се намерили купувачи, ако има кой да ги продаде, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна