IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
14:00 | 24 септември 2022
Обновен: 12:36 | 23 април 2024

US компания продаде бизнеса си в Русия за $530 милиона

Ball Corporation разработва и произвежда алуминиеви опаковки за напитки

По материала работи: Ставри Таргов
US компания продаде бизнеса си в Русия за $530 милиона

Американската компания Ball Corporation, която заемаше 70% от производството на алуминиеви кутии за напитки на руския пазар, продаде руския си бизнес на местната група Arnest за 530 милиона долара.

След решението от март 2022 г. да се оттегли от руския пазар, Ball Corporation обяви, че е приключила продажбата на бизнеса си с опаковки за напитки в Русия на Arnest Group за 530 милиона долара. Купувачът придобива целия базиран в Русия бизнес на Ball Corporation, която има три завода - в Московска, Ленинградска и Челябинска област.

„Това решение е резултат от многомесечно обмисляне, осигуряващо решение, което най-добре осигурява бъдещето на колегите и активите на Бол в Русия.

Вярваме, че това е добър резултат за Бол при тези геополитически обстоятелства“, казва Дан Фишър , президент и главен изпълнителен директор Ball Corporation.

Arnest е най-големият производител на парфюми, козметика и домакински продукти в аерозолни опаковки в Русия и подразделението за алуминиев аерозол на Ball е имало възможността да работи с екипа от световна класа в Arnest в миналото.

Ball Corporation разработва и произвежда алуминиеви опаковки за напитки, продукти за лична хигиена и домакински продукти за клиенти, както и космически и други технологии и услуги предимно за правителството на САЩ.

В нея работят 24 300 души по целия свят и отчитат нетни продажби за 2021 г. от 13,8 милиарда долара, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна