IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
17:00 | 24 септември 2022
Обновен: 20:02 | 28 март 2024

Гърция изисква вериги за колите от октомври до април

Ако автомобилите са със зимни гуми, задължението отпада

По материала работи: Ставри Таргов
Гърция изисква вериги за колите от октомври до април

Веригите стават задължителни от октомври до април за всички превозни средства, които се движат в Гърция, с цел защита на шофьорите, когато се движат по заснежени или заледени пътища.

За да предпази шофьорите при обилен снеговалеж, Министерството на инфраструктурата и транспорта задължи всички превозни средства да бъдат оборудвани с вериги. Те трябва да бъдат в колата и поставени при наложителни ситуации.

Според решение на заместник-министъра на инфраструктурата и транспорта Михалис Пападопулос, публикувано в Държавен вестник, собствениците на автомобили от всички категории са длъжни да оборудват превозните си средства с вериги срещу подхлъзване, ако превозното средство не е със зимни гуми, които са обозначени със символа "alpine" и обозначението M+S.

Както се казва в министерското решение, водачите трябва да имат или вериги за сняг, или гуми за сняг от октомври до април всяка година на национално или регионално ниво на страната, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна