IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
15:40 | 16 октомври 2022
Обновен: 03:18 | 26 март 2024

Мъск размисли: Продължава да плаща сателитния интернет за Украйна

Все още трябва да правим добри дела, заяви той

По материала работи: Слав Велев
Мъск размисли: Продължава да плаща сателитния интернет за Украйна

Американската компания SpaceX ще продължи безвъзмездно да финансира работата на сателитната комуникационна система Starlink в Украйна, въпреки финансовите загуби. Tова стана ясно от съобщение в Туитър на нейния основател и ръководител Илон Мъск.

Това стана само ден след съобщението на Мъск от петък в същата социална мрежа, че не може да финансира безкрайно интернет услугата Starlink и поиска пари за целта от "Пентагона".

"По дяволите, въпреки че Starlink продължава да губи пари, а други компании получават милиарди от доларите на данъкоплатците, ние просто ще продължим да финансираме безплатно правителството на Украйна“, написа Мъск в Twitter в събота.

Засега не е ясно дали предложението на Мъск е искрено или е израз на сарказъм, отбелязва Ройтерс. В отговор на туит за този ход, Мъск каза: „все още трябва да правим добри дела“.

Петъчното му съобщение, че SpaceX не може да финансира "безкрайно" Starlink в Украйна дойде след информация в медиите, че компанията е поискала от Пентагона да плати достъпа на украинците до Starlink.

В писмо на SpaceX до Пентагона компанията казва, че използването на Starlink в Украйна може да струва близо 400 милиона долара през следващите 12 месеца, според информация на CNN.

Днес Мъск коментира и ядреното напрежение в света.

"Русия има способност напълно да разруши САЩ и Европа с ядрени ракети за по-малко от 30 минути и обратното“, коментира Мъск.

"Би било страхотно, ако един ден човечеството спре да насочва към себе си ядрено оръжие, което ще унищожи почти целия живот на Земята. Всяка година има шанс над нулата то да бъде използвано. Сега сме изправени пред най-големия риск от 60 години насам", добавя Мъск.

Коментари

Новини Варна