IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
09:00 | 25 октомври 2022
Обновен: 03:52 | 18 април 2024

Чайките – миротворки! Две пернати свалили руския бомбардировач Су-34

Попаднали в двигателите на самолета

По материала работи: Ставри Таргов
Чайките – миротворки! Две пернати свалили руския бомбардировач Су-34

Причината за катастрофата на бомбардировача Су-34 в Ейск е попадане на птици в двигателите му, което е довело до възпламеняването им.

Разследващите органи в Русия съобщиха, че в момента на излитането две чайки са ударили двигателите на самолета. Части от птиците са открити от експерти при оглед на останките от бомбардировача. Това обстоятелство е довело до запалване на един от двигателите на самолета, което е причинило катастрофата му, съобщиха разследващите органи.

Полетът на катастрофиралия Су-34 на 17 октомври е бил тренировъчен. Самолетът не е бил въоръжен. Малко след излитането пилотите са съобщили за горящ двигател.

Те са успели да катапултират преди самолетът да се разбие в близост до жилищна сграда и да предизвика пожар от първия до деветия етаж в нея. В резултат загинаха 15 души, а ранените са повече от 20.

Шест дни след инцидента друг руски изтребител - Су-30, се разби в жилищен район в сибирския град Иркутск. Машината се заби в двуетажна къща, а двамата пилоти загинаха. Няма жертви сред населението. Инцидентът също стана по изпитателен полет, съобщава dir.bg.

Коментари

Новини Варна