IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
13:00 | 5 ноември 2022
Обновен: 18:28 | 18 април 2024

Оправдаха Сана Марин за "мръсните" танци

Министър-председателят на Финландия бе обвинена в неправомерно поведение

По материала работи: Слав Велев
Оправдаха Сана Марин за "мръсните" танци

Министър-председателят на Финландия Сана Марин беше оправдана от обвиненията за неправомерно поведение, след като видеоклип от август показа как се забавлява на купон, пише Би Би Си.

36-годишната Марин се защити, след като беше видяна да танцува с приятели и известни личности в изтеклите кадри. Подадени са десетки жалби, в които се твърди, че поведението на министър-председателя е подкопало "репутацията и сигурността" на Финландия.

Но канцлерът на правосъдието Туомас Пойсти заключи, че тя не е пренебрегнала задълженията си като министър-председател. Той заяви след официално разследване, че "няма причина да подозира Сана Марин в незаконно поведение при изпълнение на служебните ѝ задължения или в пренебрегване на служебните ѝ задължения."

Сана Марин се подложи на тест за наркотици, за да се изчистят всякакви съмнения, след като някои предположиха, че коментарите, чути на видеото, се отнасят до наркотици. Резултатът от теста е отрицателен. Тогава министър-председателят заяви, че видеото е било заснето в „частни помещения“ и че тя е прекарала "една вечер с приятели".

Когато я попитаха за видеото, тя заяви пред репортери: "Аз съм човек и също понякога копнея за радост, светлина и забавление сред тези тъмни облаци."

Инцидентът накара много жени да се обявят в подкрепа на Сана Марин. Те публикуваха видеа, в които танцуват в знак на солидарност.

Сана Марин благодари публично на Хилари Клинтън, след като американският политик ѝ каза да "продължава да танцува".

През 2019 г. тя стана най-младият действащ министър-председател в света на 34-годишна възраст.

 

Коментари

Новини Варна