IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
16:20 | 5 ноември 2022
Обновен: 01:00 | 3 май 2024

Убиха с лък мъж, празнуващ раждането на детето си

Възрастен съсед не издържал на шума на групата представители на малцинствата

По материала работи: Слав Велев
Убиха с лък мъж, празнуващ раждането на детето си

Мъж, празнуващ раждането на малкия си син, бе смъртоносно прострелян с лък от съсед, ядосан от шума. Фрапиращо видео показва  Хавиер и стрелата, която го е ранила. Мъжът се олюлява в локва кръв на уличка в италианския пристанищен град Генуа. На кадрите се вижда и стрелецът, който е на прозореца на първия етаж, държейки лъка в ръката си.

41-годишният Хавиер Ромеро бил с група приятели и се прибирал  с тях, след като празнували  раждането на детето му в бар. Шумът подразнил 63-годишния  Еваристо Скалко. След разменени реплики той грабнал лък и стрела и прострелял Хавиер. Свидетели твърдят, че преди фаталния изстрел стрелецът е отправял расистки обиди към родения в Перу Хавиер, предаде GlasNews.

Хавиер и приятелите му били в близкия бар, а после се насочили към домовете си.  На видео от местопроизшествието Хавиер може да бъде видян в сълзи. Той  говори по телефона си, държейки стрелата в ръка.
 
Осъзнавайки сериозността на ситуацията, Скалко слиза долу, а в други видеоклипове се вижда как се навежда, опитвайки се да спре притока на кръв, докато полицията се опитва да задържи тълпа от ядосани приятели на Хавиер.
 
Секунди по-рано те опитали да извадят стрелата от тялото му, което вероятно влошило ситуацията.
 
По-късно мъжът е откаран от парамедици в местна болница. Лекарите се бориха да спасят живота му, след като операцията установи, че черният му дроб е пробит.

Но въпреки опитите да му намерят  донор,  той починал от раната.
 
Скалко, работник в местното яхтено пристанище, казал на полицията, че всичко станало малко след като се  върнал от работа. Бил уморен и просто е искал да спи, но бил пробуден от шума.

„Погледнах навън и видях група хора да уринират, изкрещях им, но те ме игнорираха, хванах лъка и стрелях, но не исках да убия никого“, разказва той.

Полицаите, които нахлули в къщата му, казват, че били конфискувани около 60 стрели и три лъка. Започнато е разследване от местния прокурор. Служител от перуанското консулство каза, че Хавиер  живял в Италия от 26 години и персоналът поддържа връзка със семейството му.
 
Скалко е  задържан по обвинение в убийство.

Коментари

Псевдобългари ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
А така ( преди 1 година )
rate down comment 4 rate up comment 2
БРАВО ( преди 1 година )
Само така с лъкове стрели *** брадви пистолети гранати. *** навсякъде са ***
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 5 rate up comment 2
Новини Варна