IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
16:45 | 2 декември 2022
Обновен: 05:14 | 15 април 2024

Култов вендинг паркинг: Паркиране в роботизирана клетка за 300 бона в зелено!

Цената е за място в гараж, в центъра на Ню Йорк (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
Култов вендинг паркинг: Паркиране в роботизирана клетка за 300 бона в зелено!

Кадър и ВИДЕО: YouTube

Карането на кола в големия град не е най-релаксиращата дейност. Но това не е нищо в сравнение с мисията „Намерете паркинг близо до къщи“. Затова и компании от Ню Йорк измислиха и внедриха високотехнологично решение – автоматични паркинги, които работят на принципа на вендинг-автоматите.

Според информация на CNBC, място в такъв гараж ще струва от 300 хиляди до 595 хиляди долара. Тези суми обаче изглеждат малки на фона на цените на апартаментите в центъра на града, които достигат до няколко милиона долара.

„Колкото и налудничаво да звучи, 300 000 долара за парко-място в жилищна сграда се считат за разумна цена в Ню Йорк“, категоричен е брокерът Сенада Адзем пред CNBC, предаде "AutoMedia".

В случая паркирането работи много просто - влизате в платформата, системата разчита идентификационния номер на колата ви и след това всичко е въпрос на технология. Камерите „сканират“ автомобила, за да се уверят, че вратите и багажникът са затворени, след което платформата с натоварената кола се изпраща на склад.

За да си вземе автомобила обратно, собственикът просто прикрепва карта с ключ към скенера и изчаква доставката на колата, която идва с нос към изхода, така че да не се налага маневра на заден ход при напускане на гаража.

Коментари

Новини Варна