IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
13:20 | 9 декември 2022
Обновен: 18:57 | 27 март 2024

Украйна атакува руски обекти в Запорожка област

Унищожени са 3 склада с боеприпаси и над 20 единици техника

По материала работи: Ставри Таргов
Украйна атакува руски обекти в Запорожка област

Украинските сили са атакували руски обекти в Запорожка област. По информация на генералния щаб за изминалите 24 часа са унищожени 3 склада с боеприпаси и над 20 единици техника.

Акцент в среднощното обръщение на президента Володимир Зеленски бяха руските мини - според него ще минат години преди територията на страната да бъде обезопасена.

По думите му освен на ракетен, страната е подложена и на минен терор. Нарочно се опитват да заложат възможно най-много смъртоносни капани, убеден съм, че това ще е едно от обвиненията срещу Русия в бъдеще, заяви Зеленски.

Според военни експерти амбициите на Москва във войната и в завземането на украински територии постепенно намаляват. В Беларус руски и местни военни подразделения продължават съвместните си тактически нощни и дневни учения.

Същевременн руският президент Владимир Путин пристигна в столицата на Киргизстан Бишкек за среща на Евразийския икономически съюз, информира БНТ.

Коментари

Новини Варна