IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
11:00 | 12 декември 2022
Обновен: 09:32 | 29 април 2024

Дрифтър едва не взриви бензиностанция. Виновникът бе пипнат ВИДЕО

Грозят го затвор и солидни парични санкции

По материала работи: Ставри Таргов
Дрифтър едва не взриви бензиностанция. Виновникът бе пипнат ВИДЕО

18-годишен мъж от Ню Йорк откри какво се случва, когато опит за дрифт се обърка. Шофьорът загуби контрол над колата на бензиностанция, блъсна се в колонката за зареждане, преобърна я и предизвикал пожар, преди да избяга от местопроизшествието.

Катастрофата е станала в около 5 часа сутринта на 3 декември. Охранителната камера на бензиностанцията е заснела целия инцидент. Шофьорът е бил зад волана на Mercury Grand Marquis, когато се пробвал да дрифтира. Видеото показва дим, който излиза от задните гуми, преди колата да се блъсне.

Скоростта при инцидента не е чак толкова висока, но явно водачът се паникьосва и не успява да се справи с управлението на автомобила. На видеото се вижда как огънят изригва от земята, докато шофьорът дава на заден ход и бяга от местопроизшествието.

Полицията е пристигнала на мястото на инцидента, като пожарът бързо е бил потушен и така са били избегнати по-сериозни последствия. Свидетел е дал информация за част от регистрационния номер на виновника и служителите на реда бързо са открили марката и модела на колата.

Много скоро и шофьорът е заловен, а близо до дома му е намерено и Mercury с повреди по предницата.

Заподозреният е признал за инцидента, потвърждавайки пред полицията, че се е опитвал да дрифтира на паркинга. Мъжът е задържан и обвинен в хулиганство 4-та степен и напускане на местопроизшествието.

Той ще трябва да се яви пред съда, като е заплашен с една година затвор плюс плащане на глоби и обезщетения, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна