IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
11:20 | 13 декември 2022
Обновен: 15:25 | 17 май 2024

И 5-те най-ненужни автомобилни функции са… Те знаят, шофьорите разказват

Иначе на теория звучат добре

По материала работи: Ставри Таргов
И 5-те най-ненужни автомобилни функции са… Те знаят, шофьорите разказват

Американската компания SlashGear попита шофьорите в САЩ коя според тях е най-безсмислената опция, предлагана за нов автомобил на пазара през 2022 г.

В изследването са участвали на 600 респонденти, като 1/3 от тях (33,5%) посочват, че лостчетата за смяна на предавките от волана не са от реална полза в най-често срещаните ежедневни ситуации на шофиране.

В крайна сметка в списъка попадат 5 функции, предлагани срещу доплащане при покупката на нов автомобил през тази година. Ето и обясненията за тяхното включване сред най-ненужните автомобилни функции.

Лостчетата позволяват ръчна смяна на скоростите, без необходимост от задействане на съединителя. На теория звучи добре, но реалността е, че повечето хора изобщо не го използват.

По-голямата част от автомобилите вече са автоматични и малкото допълнително представяне на пътя, което можете да получите от колата си с помощта на тази функция, просто не е необходимо на огромното мнозинство хора. Изключение правят само начинаещите „улични състезатели“.
Вижте продължението на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна