IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:40 | 21 декември 2022
Обновен: 03:56 | 25 април 2024

Шофьори в ступор! Странни пътни знаци се появиха по магистралите

Били за автономните превозни средства

По материала работи: Ставри Таргов
Шофьори в ступор! Странни пътни знаци се появиха по магистралите

На магистрала А9 Мюнхен - Инголщат се появиха нови пътни знаци, чието значение се оказа неразбираемо за водачите на автомобили. Кръглите плочи донякъде напомнят на знака „Радиация“, тъй като изобразяват странни геометрични фигури в бяло и черно.

Подобни табели има на всеки 2,5 километра, като появата им стресна много от пътуващите по магистралата. Някои от тях дори са се обадили в полицията, за да поискат разяснения за значението на знаците.

По-късно шофьорите бяха успокоени, като им беше обяснени, че могат просто да игнорират тези знаци - това не е за тях, а за автономните превозни средства.

Така наречените ориентири позволяват на самоуправляващите се автомобили да определят точното им местоположение. Табелите са били поставени първо на магистрала А9, тъй като там най-често се провеждат тестове с безпилотни превозни средства, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна