IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:40 | 24 декември 2022
Обновен: 22:22 | 3 май 2024

22-ма загинаха при пожар в дом за възрастни хора в Сибир

Обектът е бил разположен в двуетажна дървена сграда с отопление на печки

По материала работи: Ставри Таргов
22-ма загинаха при пожар в дом за възрастни хора в Сибир

Двайсет и двама са вече загиналите при пожар в незаконен дом за възрастни хора в Сибир (Русия), съобщи в Телеграм Следственият комитет на Русия, цитиран от ТАСС.

Двама от старческия дом в град Кемерово са настанени в болница с изгаряния и са в тежко състояние, а четирима са изписани на домашно лечение, предава БТА.

Пожарът е обхванал площ от 180 кв. м. и е изпепелил цял етаж от дома, който според властите е незаконен.

Огънят вече е потушен. Спасители разчистват отломките при температура от минус 20 градуса. Обектът е бил разположен в двуетажна дървена сграда с отопление на печки.

Предполага се, че печките са били експлоатирани неправилно. На мястото са изпратени криминалисти и съдебни експерти от федералното следствие. Вторият етаж, където са живеели възрастните хора, е изгорял напълно.

Прокуратурата на Кемеровска област е започнала разследване на инцидента. По случая е образувано наказателно дело. Следствието е повдигнало обвинения срещу 31-годишния ръководител на дома за предоставяне на услуги с нарушения на нормите за сигурност, довело до смъртта на двама или повече души, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна