IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
14:30 | 27 декември 2022
Обновен: 02:01 | 24 април 2024

Ferrari осъди Philippe Plein

Причината са СНИМКИ в Instagram на дизайнера, които развалят репутацията на марката

По материала работи: Слав Велев
Ferrari осъди Philippe Plein

Снимки: Instagram

Ferrari съди своя клиент, дизайнера Филип Плейн, за солидната сума от 300 000 евро. Причината са снимки в Instagram, които според адвокатите на Ferrari развалят репутацията на марката. Съдът в Милано застана на страната на ищеца и присъди обезщетение в размер на 300 000 евро - точно колкото е цената на нов суперавтомобил. Плейн каза, че ще обжалва решението.

Снимките, за които дизайнерът ще трябва да плати "солената" глоба са две. Първата снимка показва колекцията обувки на дизайнера, която той рекламира на фона на ярко зеления суперавтомобил Ferrari 812 Superfast. Втората снимка показва модели, облечени в бански костюми, което "противоречи на ценностите на италианската марка".

Първоначално Ferrari искаше да уреди въпроса по приятелски начин, като поиска от компанията Philippe Plein да премахне снимките в рамките на 48 часа, което от модната марка не направиха. След 14 месеца известният производител на суперкари получи съдебно решение в своя полза. Освен обезщетение от 300 000 евро, на дизайнера е наредено да премахне всички снимки с автомобили Ferrari. А също и да заплати съдебни разноски в размер на 25 хиляди евро. В противен случай той ще трябва да плати още 10 000 евро за всяка неизтрита снимка, пише Факти.

Филип Плейн показа несъгласието си със съдебното решение, като публикува поредна снимка в социалната мрежа. Дизайнерът също така отбеляза, че е фен на автомобилите Ferrari от дълго време и се забавлява от случващото се. В същото време Плейн подчерта, че е готов да плати при условие, че сумата бъде дарена за благотворителност.

Коментари

Новини Варна