IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
16:40 | 28 декември 2022
Обновен: 01:46 | 29 април 2024

Над 200 коли се сблъскаха на мост в Китай (Видео)

Инцидентът е станал сутринта в условия на лоша видимост

По материала работи: Ставри Таргов
Над 200 коли се сблъскаха на мост в Китай (Видео)

Сутринта в сряда, 28 декември, в китайската провинция Хенан се случи масова катастрофа, която спокойно може да претендира за титлата на най-голямата в историята. Над 200 автомобила са се сблъскали на мост над Жълтата река.

Според централната китайска телевизия инцидентът е станал сутринта в условия на лоша видимост. Заради внезапно появил се гъст облак мъгла шофьорите не успели да се ориентират и започнали да се блъскат един в друг, така че движението и в двете посоки било напълно парализирано.

На кадрите, публикувани в интернет, можете да се види безкрайното пространство, задръстено от смачкани коли. Някои са със счупени фарове и брони, други са се преобърнали или са се покатерили по покривите на своите „другари по нещастие“.

Някои от шофьорите предпазливо са оставилите колите си и се скрили. Съобщава се, че повече от 200 автомобила са пострадали при инцидента, като най-малко един човек е загинал. На място има екипи на „Спешна помощ“, които оказват медицинска помощ и изтеглят аварирали коли, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна