IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
11:40 | 31 декември 2022
Обновен: 03:56 | 5 май 2024

Вместо честитка за ЧНГ, медицински център изпрати известие за "агресивен рак на белия дроб"

Пациентите от общата практика останали шокирани от празничния поздрав

По материала работи: Слав Велев
Вместо честитка за ЧНГ, медицински център изпрати известие за "агресивен рак на белия дроб"

Снимката е илюстративна

Британският медицински център Askern Medical Pract, разположен близо до Донкастър, изпрати съобщение до пациенти от общата практика за "агресивен рак на белия дроб", вместо да ги поздрави за Коледа, пише Telegraph, предаде GlasNews.

След няколко минути от лечебното заведение забелязали грешката си и казали на хората, че съжаляват за създалата се ситуация.

"Моля, приемете нашите искрени извинения за текстовото съобщение, което изпратихме по-рано. Това беше изпратено по погрешка. Нашето съобщение към вас трябваше да бъде: Пожелаваме ви Весела Коледа и Честита Нова година", пише Askern Medical Pract.

Някои пациенти на медицинския център изразиха възмущение в социалните мрежи от такова невнимание на служителите. The Telegraph споменава Вики Саутгейт, която написа, че „трепери и сълзите са в очите й“.

На страницата си във Facebook Саутгейт отбеляза, че голям брой хора са получили пощенския списък с грешни диагнози. Според нея с медицинския център "явно нещо не е наред".

58-годишният Крис Рийд от Norton си спомня, че негов близък избухнал в сълзи, когато видял съобщението за диагнозата. Той каза още, че не може да се свърже с лечебното заведение поради претоварване на телефонната линия. Мъжът лично отишъл в центъра за обяснения, където му казали, че е станала грешка.

Към момента медицинският кабинет на Askern не е коментирал инцидента.

Коментари

Новини Варна