IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:45 | 31 декември 2022
Обновен: 12:34 | 25 април 2024

Какво каза Путин за ЧНГ (ВИДЕО)

Нравствената и историческа правота е на наша страна, категоричен е руският президент

По материала работи: Слав Велев
Какво каза Путин за ЧНГ (ВИДЕО)

Нравствената и историческа правота е на наша страна, заяви руският президент Владимир Путин в най-дългото си новогодишно обръщение досега, което продължи около девет минути, предаде ТАСС.

Форматът също беше необичаен: държавният глава не говори сам на фона на Кремъл, а от щаба на Южния военен окръг (разположен в Ростов на Дон), заобиколен от военнослужещи. Първите, които чуха и видяха поздрава, по традиция бяха жителите на Камчатка, където 2023 г. вече настъпи. 

"2022 г. е към своя край. Това беше година на трудни и необходими решения, на важни стъпки към осигуряването на пълния суверенитет на Русия и мощното консолидиране на нашето общество", заяви Путин. Според него "това беше годината, която постави много неща на местата им, ясно разграничи мъжеството и героизма от предателството и малодушието и показа, че няма по-голяма сила от любовта към близките и скъпите, от верността към приятелите и другарите по оръжие и от предаността към Отечеството.

Той поздрави с настъпването на новата година участниците в т.нар. "специална военна операция", както Кремъл нарича войната в Украйна. По думите му руските военни са нахлули в съседна Украйна, за да "се борят за своята родина, за истината и справедливостта, за да бъдат надеждно гарантирани мирът и сигурността на Русия".

Докато Путин произнасяше речта си, се появи информация за ракетни удари по няколко украински области, в това число в столицата Киев.

Коментари

Новини Варна