IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
13:20 | 2 януари 2023
Обновен: 13:02 | 27 март 2024

Русия атакува отново с дронове Киев

20 от тях са били унищожени от ПВО на Украйна

По материала работи: Ставри Таргов
Русия атакува отново с дронове Киев

Украинската столица Киев и околностите на града бяха подложени на серия от руски атаки с дронове. Кметът Виталий Кличко съобщи, че в резултат на снощните удари са били нанесени щети срещу енергийната инфраструктура и е имало прекъсване на електрозахранването и отоплението.

До ранните часове на деня противовъздушната отбрана на Украйна е унищожила 20 въздушни обекта над Киев, съобщават от украинското военно командване. Цел на атаката са били обекти от критичната инфраструктура на столицата.

В първите часове на новата година стотици украинци аплодираха от балконите, докато тяхната противовъздушна отбрана взривява руски ракети и дронове в небето над Киев.

На фона на воя от сирени, оповестяващи въздушна атака, се чуваха викове - "Слава на Украйна! Слава на героите!".

Президентът на страната Володимир Зеленски обяви, че в първата нощ на 2023 година украинските сили са свалили 45 ирански дрона "Шахид", използвани за атаки от руските сили.

"Дронове, ракети и всичко останало няма да им помогне, защото сме обединени. Те са обединени само от страха", заяви Зеленски.

От руска страна съобщиха за украинска атака, извършена с дронове, при която е било повредено захранващо с електричество съоръжение в руския пограничен район на Брянск, предаде Ройтерс.

Губернаторът на областта Александър Богомаз написа в Телеграм, че в резултат на нападението срещу района на Климовски е имало прекъсвания на тока, съобщи БНТ.

Коментари

Новини Варна