IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:40 | 28 януари 2023
Обновен: 09:10 | 19 април 2024

Заловиха 4,5 тона кокаин край Канарските острови в кораб пълен с крави (ВИДЕО)

28-те членове на екипажа от девет държави бяха арестувани

По материала работи: Слав Велев
Заловиха 4,5 тона кокаин край Канарските острови в кораб пълен с крави (ВИДЕО)

Снимка и ВИДЕО: Туитър

Испанската полиция конфискува 4,5 тона кокаин на борда на товарен кораб под флага на Того от Латинска Америка, който беше заловен край Канарските острови. "Орион V", който транспортира над 1700 крави от Латинска Америка до Близкия изток, е бил под наблюдение повече от две години и преди това е бил "проверяван и обискиран, но вътре не бяха открити наркотици, въпреки наличието на достатъчно улики", каза полицията, предаде NOVA.

Съвместна военноморска и въздушна операция най-накрая успя да открие кокаина във вторник, скрит в контейнер, използван за храна на добитъка.

В операцията бяха задействани американската администрация за борба с наркотиците (DEA), Морския център за анализ и операции за наркотици (MAOC-N), властите на Того и испанската полиция.

28-те членове на екипажа от девет държави бяха арестувани. "Орион V" беше подобен кораба „Блум”, друг плавателен съд под флага на Того, който беше заловен в средата на януари в същия район югоизточно от Канарските острови. На орда му бе открито същото количество кокаин.

Общо 9 тона наркотици са конфискувани през януари, се казва в изявление на полицията. Близостта на Испания до Северна Африка, ключов източник на хашиш, и тесните й връзки с бившите колонии в Латинска Америка, основният регион за производство на кокаин в света, я превърнаха във важен транзитен пункт на наркотрафика. 

Коментари

Новини Варна