IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:00 | 6 февруари 2023
Обновен: 12:54 | 25 април 2024

Дързък обир: Двама с крадено Audi обраха мол сред нощ ВИДЕО

Колата била задигната при пробно шофиране

По материала работи: Ставри Таргов
Дързък обир: Двама с крадено Audi обраха мол сред нощ ВИДЕО

Дързък обир с нахлуване на автомобил в мол осъществиха двама души в търговския център Vaughan Mills в района на Торонто (Канада), съобщи регионалната полиция. На видео кадри се вижда как около 1,30 ч. след полунощ Audi A4 разрушава една от входните врати на търговския център, след това обикаля по коридорите и накрая излиза след разбиване на друга врата.
 
Според информацията на полицията в автомобила са били двама души, които са откраднали голямо количество електроника, докато са били в търговския център. Те обаче не са идентифицирани, защото са били с маски, а сержант от полицията нарича престъплението „дръзко и забележително“.

След наглия обир колата е намерена изоставена и полицията разпространява описание за машината. Тогава жена на име Тейлър-Анна Кобингер от съседната провинция Квебек заявява, че тя е собственик на Audi-то, което е обявила преди това за откраднато на повече от 550 км от мястото на престъплението. Как е станала тази кражба, която е от 29 януари?
 
Автомобилът е от 2011 г. и Кобингер го е обявила за продажба във Facebook marketplace, като мъж отговоря на нейната обява. Потенциалният купувач идва за оглед и иска да направи две пробни шофирания.

При първото всичко е нормално, но при второто, по думите на жената, мъжът започнал да шофира агресивно. Кобингер поискала да поеме управлението, но когато излиза от колата, за да си разменят местата с мъжа, той потегля.

И тази кражба ще бъде добавена към обвиненията, пред които са изправени заподозрените, а те включват влизане с взлом, вреда на имущество, опасно шофиране и притежание на откраднато имущество, съобщават местни медии, цитирани от automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна