IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
10:20 | 24 февруари 2023
Обновен: 15:32 | 4 май 2024

Зеленски: HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard (ВИДЕО)

Това бе година на болка, съжаление, вяра и единство, заяви президентът на Украйна в деня на първата годишнина от войната

По материала работи: Слав Велев
Зеленски: HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard (ВИДЕО)

Снимка: TWITTER

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна към украинците в деня на първата годишнина от войната, съобщава Руската служба на Би Би Си.

"На 24 февруари милиони от нас направиха избор: не бялото знаме, а синьо-жълтото. Не бягство, а среща. Среща с врага. Съпротива и борба", се казва в публикация на украинския президент в "Туитър". Беше година на болка, съжаление, вяра и единство. "И това е годината на нашата неунищожимост. Знаем, че това ще бъде годината на нашата победа!"

"Ние оцеляхме. Не претърпяхме поражение. И ще направим всичко, за да спечелим тази година", продължи Зеленски във видеообръщението. "Войната промени съдбата на много семейства, промени обичаите и традициите..."

Той се обърна към гражданите в окупираните територии: "Украйна не Ви е изоставила, не Ви е забравила, не се е отказала от Вас. По един или друг начин ние ще освободим всички наши земи. Ще направим всичко, за да се върне Украйна. И на всеки, който сега е принуден да живее зад граница: ние ще направим всичко, за да се върнете в Украйна, за да стане възможно това ".

"Украйна изненада света. Украйна вдъхнови света. Украйна обедини света", цитира Интерфакс-Украйна думите на Зеленски. - За доказателство можете да кажете хиляда думи, но няколко са достатъчни. HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard".

Коментари

Новини Варна