IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
09:30 | 5 април 2023
Обновен: 05:00 | 2 май 2024

Повдигнаха 34 обвинения срещу Тръмп

Това е срамен момент в историята на страната, заяви бившият президент

По материала работи: Слав Велев
Повдигнаха 34 обвинения срещу Тръмп

Снимкa: БТА 

Исторически ден в Съединените щати - Доналд Тръмп се яви пред съда в Ню Йорк, където му бяха повдигнати 34 обвинения за криминални деяния. За първи път в американската история държавен глава се изправя пред Темида.

В рамките на процедурата бившият президент-републиканец за кратко беше арестуван, даде пръстови отпечатъци и беше сниман, но без белезници. Камери в съдебната зала не бяха допуснати. Тръмп отрече всички обвинения и определи делото срещу него като "лов на вещици", предаде БНТ.

Милиардерът е обвинен във фалшифициране на бизнес документи. Става дума за суми, платени на порнозвездата Сторми Даниелс, в замяна на мълчанието ѝ за връзката ѝ с Тръмп. Съобщава се още за плащане на друга жена, която също твърди, че е имала връзка с бившия президент. За всяко от обвиненията Доналд Тръмп може да получи присъда между 4 и 5 години затвор или общо над 136 години.

Дори да бъде признат за виновен, той ще има право да се канидатира за президент. След приключването на делото републиканецът замина за своето имение във Флорида, където беше посрещнат от десетки свои симпатизанти. В Мар-а-Лаго Тръмп заяви, че единственото му престъпление е, че е мислил за бъдещето на Америка. По думите му делото срещу него е срамен епизод в историята на страната.

"Никога не съм си и помислял, че подобно нещо може да се случи в Америка. Никога! Единственото престъпление, което съм извършил, е че безстрашно защитавах страната ни от тези, които се опитват да я унищожат. Сега за първи път в американската история един провалил се окръжен прокурор повдига обвинения на бивш президент на Съединените щати. Въз основа на обвинения, които всеки юрист ще ви каже, че са несъстоятелни. Адвокатите ми дойдоха и ми казаха - нямат нищо срещу теб. Нищо!", заяви Доналд Тръмп, бивш президент на Съединените щати.

Коментари

Новини Варна