IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
13:15 | 21 април 2023
Обновен: 04:17 | 29 април 2024

Русия бомбардира свои край границата с Украйна

От началото на войната в района на Белгород са загинали 25 души, а ранените са над 90

По материала работи: Слав Велев
Русия бомбардира свои край границата с Украйна

Инцидентът е станал около 22:15 ч. местно време/Снимка: БГНЕС

Руски военен самолет неволно е пуснал боеприпаси над руския град Белгород, който се намира близо до границата с Украйна. Има ранени. Местните жители съобщават, че в центъра на града се е образувал кратер с диаметър 20 метра.

Инцидентът е станал около 22:15 ч. местно време. От руското министерство на отбраната съобщиха, че "при прелитането на самолет Су-34 над Белгород неволно е пуснат авиационен боеприпас".

Две жени са настанени в болница. Нанесени са щети на 4 жилищни сгради. От руското военно министерство не уточняват вида на боеприпасите.

За много райони на Русия случващото се в Украйна е като виртуална война. Но не и за жителите на Белгород. Градът се намира на 700 километра от Москва и на 40 километра от границата с Украйна. Над Белгород минават въздушните коридори на атакуващите руски самолети. От града се извършват и много от ракетните удари срещу Украйна, като нападението срещу Харков преди месец.

От началото на войната Белгород е честа мишена на удари и експлозии. Преди няколко дни имаше съобщения за пожар в електростанция в града след атака с дрон. Русия твърди, че в началото на месеца в района са били атакувани складове за гориво и боеприпаси.

По данни на местните власти, от началото на войната в Украйна в района на Белгород са загинали 25 души, а ранените са над 90.

Украйна отрича от нейна територия да се извършват нападения срещу Белгород.

Коментари

Новини Варна