IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
14:45 | 3 май 2023
Обновен: 17:55 | 29 април 2024

14-годишен уби 8 деца и охранител при стрелба в основно училище в Белград (СНИМКИ)

Шестима ученици са ранени, с опасност за живота е и учителка

По материала работи: Слав Велев
14-годишен уби 8 деца и охранител при стрелба в основно училище в Белград (СНИМКИ)

Снимки: БГНЕС

14-годишно момче откри огън и уби 9 души в сръбско основно училище. Нападението е станало в столицата Белград.

Седмокласникът, чиято самоличност не се разкрива, прострелял първо учителката си по история. След това младежът започнал да стреля напосоки по съучениците си.

Загинали са 8 деца и охранителят в училището. Шестима ученици са ранени и откарани в болница. С опасност за живота е и простреляната учителка.

14-годишният нападател е арестуван. Мотивите му се изясняват.

Законите за притежание на оръжие в Сърбия са изключително строги и подобни инциденти не са обичайни за страната.

"Аз съм психопат!" Това бяха първите думи на Коста К. (14), който уби осем ученици от училище "Владислав Рибникар" в Белград, портиера и рани учителката, както и още шест деца. Коста е стрелял с два пистолета. Имал е в себе си и раница, пълна с коктейли Молотов.

Стрелецът спокойно си тръгнал от училище след клането. Скоро обаче той е открит от полицейски патрул и задържан.

Той е обезоръжен и докато инспекторът му слагаше белезници, го попита защо е убил децата. Коста му казал: Аз съм психопат! - заяви източникът от разследването пред "Srbija Danas".

Коста К. е ходил на състезания по математика и биология и е спечелил множество награди и похвали. Той е смятан за един от най-талантливите ученици в началното училище, в което е извършил клането. Според последна информация, слаба оценка по История е предизвикала гнева на отличника.

Приятелите му от училище казват за него, че винаги е бил спокоен и свит и никога не е създавал проблеми, а се е отличавал с примерното си поведениe, информира Дарик.

Родители, които не са осъществили контакт с децата след трагедията в основното училище "Владислав Рибникар", трябва да се явяват в районното полицейско управление във Врачар.

Коста К., е син на известен лекар. Това е рентгенологът Владимир Кецманович.

До преди две години доктор Кецманович е работил в Института за сърдечно-съдови заболявания в Дедине. Всички там си спомнят Владимир като изключителен експерт и човек. 

Доктор Кецманович произхожда от знатно интелектуално семейство. По неоициална информация К. К. е син на Кецманович от първия му брак.

Коментари

Новини Варна