IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:00 | 19 май 2023
Обновен: 17:07 | 5 май 2024

Мъж атакува с автомобил Ватикана, стигна се до стрелба (ВИДЕО)

Колата преминала през двете бариери с висока скорост, арестуваха шофьора

По материала работи: Слав Велев
Мъж атакува с автомобил Ватикана, стигна се до стрелба (ВИДЕО)

Снимка: БТА

Автомобил се вряза снощи през една от портите на Ватикана и шофьорът му бе арестуван, предаде ДПА, като се позова на изявление на Светия престол. Няма жертви и никой не е ранен.

Автомобилът стигнал до източната входна порта "Санта Ана" и след това с висока скорост колата преминала през двете контролни бариери на папската швейцарска гвардия и жандармерийския корпус на Ватикана, се казва в изявлението.

Първоначално автомобилът се приближил и бил отклонен от папската гвардия, но след маневра колата се върнала, насочвайки се пак към Ватикана.

В опит да спре автомобила, член на охраната стрелял с пистолета си по предните му гуми. Въпреки че улучил левия преден калник, колата продължила да се движи напред, пише БТА.

Автомобилът навлязъл във вътрешността зад портата, като стигнал до централния двор на Апостолическия дворец на Ватикана. След като се озовал там, шофьорът изведнъж излязъл от колата и бил арестуван, се казва в изявлението.

Мъжът, за когото се смята, че е на около 40 години, веднага е бил прегледан от лекар. Той установил, че шофьорът има психиатрични проблеми.

Според изявлението на Светия престол мъжът сега е задържан в казармата на жандармерийския корпус на Ватикана.

Коментари

Новини Варна