IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
13:40 | 23 май 2023
Обновен: 12:31 | 28 март 2024

В Гърция 287 плажа стават достъпни за инвалиди

С помощта на разработена в страната система хората в инвалидни колички вече могат да стигнат до морето без чужда помощ

По материала работи: Ставри Таргов
В Гърция 287 плажа стават достъпни за инвалиди

Гръцкото правителство предприема значителни стъпки за приобщаване и достъпност на хората с двигателни проблеми, като прави стотици от своите плажове удобни за хора с увреждания в инвалидни колички, пише Good news network.

С помощта на разработена в Гърция система хората в инвалидни колички вече могат да стигнат до морето без чужда помощ. Тази иновативна технология е създадена, за да насърчава самостоятелността, качеството и благосъстоянието в ежедневието на хора с увреждания.

Гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас обяви на пресконференция, че общо 287 плажа в Гърция ще бъдат направени напълно достъпни за хора с двигателни проблеми, като се въведат основни съоръжения като паркинг, баня, съблекалня, рампи и коридори до шезлонгите, както и барове за освежаване.

Кикилиас заяви, че равният достъп до морето е неотменимо човешко право, предаде bTV.

Той добави, че проектът на стойност 15 милиона евро се финансира отчасти от Европейския съюз и отчасти с държавни средства.

Той допълни, че напълно достъпните плажове помагат на хората с увреждания и проблеми с придвижването да се занимават с дейности като плуване, които допринасят за тяхното физическо и психическо здраве.

Коментари

Новини Варна