IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
14:20 | 24 май 2023
Обновен: 00:01 | 28 март 2024

Разплетоха убийство, извършено преди ... 50 г.

Това е станало, благодарение на съвременни ДНК техники

По материала работи: Ставри Таргов
Разплетоха убийство, извършено преди ... 50 г.

Полицията в Канада разкри убийството на тийнейджърката Шарън Приър от 1975 г., благодарение на ДНК техники.  

Те са идентифицирали извършителя Франклин Мейуд Ромайн. Мъжът е убил и изнасилил 16-годишното момиче през 1975 г. 

В трагичната вечер Шарън Приър излиза на среща с приятели в пицария близо до дома ѝ в Монреал, но повече не се прибира. 

Тялото ѝ е намерено след три дни в гориста местност в Монреал. Въпреки повечето от 100 заподозрени през годините, полицията така и не арестува истинския извършител. 

Франклин Ромайн живее в Монреал е имал дълго криминално досие, включително и присъда за изнасилване през 1974 г. Той отговаря на описанието за заподозрян.

„Разрешаването на случая на Шарън никога няма да я върне”, каза сестрата на Шарън - Дорийн. 

ДНК е намерено на местопрестъплението през 1975 г., но не е достатъчно, за да бъде се използва в съда като доказателство.  То е запазено, за да може при по-съвременна технология за анализ да се идентифицира убиеца.

Така до 2019 г., когато пробите са изпратени в лаборатория в Западна Вирджиния, а по-късно са съпоставени с ДНК на роднините на Ромайн. 

Франклин Ромайн умира през 1982 г. при мистериозни обстоятелства, но ДНК от братята му съвпадат много с пробите, открити близо до тялото на Шарън.

По-рано този месец полицията ексхумира тялото на Ромайн от гробище в Западна Вирджиния и установи, че ДНК-то му съвпада.  Майката на Шарън - Ивон Приър е на 80 години. През годините тя се е опитала по всякакви начини да открие убиеца на дъщеря си, съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна