IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
14:40 | 2 юни 2023
Обновен: 02:23 | 25 април 2024

Джо Байдън се спъна и падна на церемония (Видео)

80-годишният президент на САЩ бързо се изправи на едно коляно, подпомогнат от трима души

По материала работи: Ставри Таргов
Джо Байдън се спъна и падна на церемония (Видео)

Американският президент Джо Байдън се спъна и падна, след като връчи последната диплома на церемония по дипломирането на випускници от Академията на военновъздушните сили на САЩ в Колорадо Спрингс, предаде Ройтерс.

80-годишният президент на САЩ бързо се изправи на едно коляно, подпомогнат от трима души, и се върна на мястото си без чужда помощ. Докато му помагаха да се изправи, Байдън посочи зад себе си, изглежда да покаже в какво се е спънал.

От Белия дом съобщиха после, че президентът е добре, а на връщане усмиханият Байдън използва игра на думи, за да се пошегува за падането. "На сцената имаше торбичка с пясък, докато той се ръкуваше", обясниха от там.

Както обикновено, бившият президент Доналд Тръмп не пропусна да атакува Байдън за падането по време на митинг в Айова.

Инцидентът стана след като Байдън произнесе реч в началото на церемонията по дипломирането пред публиката, развяваща знамена, в която той предупреди завършващите учебната година випускници, че ще служат в един все по-нестабилен свят, като цитира предизвикателствата от страна на Русия и Китай.

Байдън се кандидатира за преизбиране през 2024 г. Неговите лекари го обявиха за здрав и годен за служба след физически преглед през февруари.

Последните проучвания сочат, че мнозинството американци са загрижени от напредналата възраст на президента, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна