IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
12:40 | 25 юни 2023
Обновен: 20:03 | 28 април 2024

Мъск и Зукърбърг ще се бият в клетка, чакат 1 милиард приход

Президентът на UFC Дейна Уайт ще таксува зрителите със 100 долара, за да гледат мача на технологичните милиардери в Октагона

По материала работи: Слав Велев
Мъск и Зукърбърг ще се бият в клетка, чакат 1 милиард приход

Технологичните милиардери Илон Мъск и Марк Зукърбърг са абсолютно сериозни в намеренията си да се бият в клетка и да премерят сили в Октагона, а феновете ще трябва да си платят, ако искат да гледат.

Президентът на UFC Дейна Уайт заяви пред TMZ Sports, че е говорил и с двамата милиардери относно спора им в социалните медии от тази седмица, при който Закърбърг прие предизвикателството за “мач в клетката”, отправено в Мъск в Twitter.

“Марк Зукърбърг се свърза с мен пръв и ме попита дали намеренията на Мъск са сериозни?”, казва Уайт. Когато промоутърът се свързал с Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla му отговорил, че е “напълно сериозен.”

Уайт казва, че вече е “в ранен етап” от планирането на мач, но не се поколеба да подсили вълнението, което очаква, че евентуалната битка ще създаде.

“Това ще бъде най-голямата битка в историята на света - по-голяма от всичко, което е правено досега,” заяви Уайт. Тя би счупила всички рекорди за платената телевизионна услуга pay-per-view, според него.

Двамата ръководители на технологични компании са имали пререкания и в миналото като предизвикателството за боен мач дойде след появилата се информация, че компанията на Закърбърг Meta работи по създаването на конкурент на Twitter.

Стандартната цена на pay-per-view за UFC е 80 долара, докато Уайт казва, че би таксувал зрителите със 100 долара за мача между Мъск и Закърбърг.

Предишното най-голямо pay-per-view събитие бе боксовият мач между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър през 2017 г., когато приходите, според Уайт, са били над 600 млн. долара.

Смята се, че Мейуедър е получил 275 млн. долара след победата си, докато Макгрегър си е тръгнал с 85 млн. долара.

Мач между Мъск и Закърбърг, които заемат първото и десетото място, респективно, в класацията на най-богатите хора в света, с общо състояние в размер на 340 млрд. долара, би поставил нов рекорд с лекота, според Уайт.

“Мисля, че приходите ще са три пъти по-големи в сравнение с тези от мача между Мейуедър и Макгрегър. Няма ограничение на резултата, който подобен мач може да постигне”, казва Уайт.

Мъск и Зукърбърг едва ли обаче разчитат на мача, за да увеличат личното си богатство. Предложението на Уайт е всеки от тях да се бие в полза на благотворителна организация по свой избор.

“Не мисля, че някой от двамата има нужда от тези пари, но те биха набрали стотици милиони долари за благотворителност”, допълва той.

Уайт е отказал да прогнозира кога може да се осъществи мачът, но казва, че е готов да го организира.

“Ако двамата имат сериозни намерения, аз организирам мачове, които хората искат да гледат,” казва той. “С това си изкарвам прехраната”, заключи Уайт.

 

Коментари

Новини Варна