IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
16:15 | 4 юли 2023
Обновен: 23:53 | 28 април 2024

НАТО удължи мандата на Столтенберг

Той е бивш премиер на Норвегия и е генерален секретар на Организацията на Северноатлантическия договор от 2014 г.

По материала работи: Слав Велев
НАТО удължи мандата на Столтенберг

Йенс Столтенберг/Снимка: БТА

Страните - членки на НАТО, решиха да да удължат с една година мандата на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг до 1 октомври 2024 година, съобщиха от организацията. Решението ще бъде подкрепено от лидерите на страните от Пакта на срещата на върха във Вилнюс.

Съюзниците от НАТО благодарят на генералния секретар за лидерството и отдадеността, които са били решаващи за запазването на единството в Алианса на фона на безпрецедентните предизвикателства за сигурността, се казва в съобщението на НАТО.

Столтенбер заяви, че решението за удължаване на мандата му е чест за него. Според него трансатлантическият съюз между Европа и Северна Америка е бил гарант за свободата и сигурността в продължение на 75 години. В един още по-опасен свят днес, нашият велик Алианс е по-важен от всякога, казва Столтенберг.

Столтенберг е бивш премиер на Норвегия. Той е генерален секретар на Организацията на Северноатлантическия договор от 2014 г. и мандатът му вече беше удължен три пъти.

Коментари

Новини Варна