IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:40 | 15 юли 2023
Обновен: 21:36 | 5 май 2024

Затварят паркове в Гърция заради жегите

Отлагат се и културни събития

По материала работи: Ставри Таргов
Затварят паркове в Гърция заради жегите

Днес, събота, 15 юли, всички паркове в гръцкия регион Атика ще бъдат затворени поради предпазни съображения поради метеорологичните прогнози за особено високи температури - ниво на риск 4 - и висок риск от пожар.

По повод на метеорологичните прогнози за много високи температури, като степента на опасност в Атика достига дори 4, със заповед на областния управител на Г. Патулис, от съображения за безопасност и ограничаване на риска от пожар, на 15 юли от 9 сутринта, за 24 часа, ще бъдат затворени всички паркове и горички в района.

Днес, събота, 15 юли, археологическият обект на Акропола ще преустанови работата си през обедните часове, с последно влизане в 11:30 и подновяване на работата в 17:30.

Зоните на Древната агора и Керамейкос ще останат в експлоатация, където е възможно да се посетят археологическите музеи там.

По същите причини се отлагат и културните събития планирани за днес и утре.

За работата на парковете в неделя, 16 юли, ще има актуализация с ново съобщение от региона и след оценка на последните метеорологични данни.

От утре, неделя, до средата на следващата седмица засегнатите от високите температури райони ще бъдат географски ограничени докато интензитетът на горещините намалее.

Генералният секретариат на гражданската защита (civilprotection.gov.gr) е информирал участващите компетентни правителствени агенции, както и регионите и общините в страната за опастностите от високите температури и възможните последици от тях, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна