IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
14:20 | 15 юли 2023
Обновен: 00:28 | 3 май 2024

Екзекутираха учителка, отровила свои ученици

Първоначално тя е осъдена на 9 месеца затвор, но присъдата й бе заменена със смърт

По материала работи: Ставри Таргов
Екзекутираха учителка, отровила свои ученици

Учителка в Китай, която отрови 25 от своите ученици, убивайки един от тях, беше екзекутирана в централен Китай.

40-годишната Ван беше осъдена за това, че поставила токсично вещество в попарата на децата в детска градина на 27 март 2019 година, след спор с колега относно "управлението на учениците". След 10 месеца на лечение един от учениците е починал от множествена органна недостатъчност.

Ван преди това отровила съпруга си със същото вещество. Въпреки че мотивацията й била представена като отмъщение, не става ясно дали тя е възнамерявала да убие или просто да разболее съпруга си и учениците. Първоначално тя е осъдена на девет месеца затвор, но присъдата й бе заменена със смърт. Ван е екзекутирана след отхвърлянето на нейната жалба.

За последните години нападенията срещу ученици станаха тревожна тенденция в Китай, като повечето се извършват от нападатели с ножове, описани като умствено разстроени или с злоба към отделни лица или обществото. При подобни атаки се използват предимно ножове и самоделни експлозиви, тъй като притежаването на частно оръжие е незаконно в Китай.

На 9 юли в Югоизточен Китай мъж с нож уби шестима души и рани един в детска градина. Нападението станало в ранните часове на сутринта в град Ляндзян. Причините за нападението и допълнителни подробности не са ясни, информира novini.bg.

Въпреки засиленото присъствие на охраната в училищата, атаките продължават, което подлага на критика здравната система за диагностициране и лечение на психичните заболявания.

С намаляващото население и растящите икономически проблеми атаките срещу ученици стават все по-сериозен проблем. Това вероятно е причината съдът да присъди смъртна присъда на Ван, пише Glasnews.bg.

Коментари

didi33 ( преди 9 месеца )
Там масово ги ваксинираха за Ковид, както и в САЩ където има за 6 месеца над 300 случая на масови стрелби.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 5 rate up comment 8
Новини Варна