IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
14:40 | 17 юли 2023
Обновен: 06:15 | 15 май 2024

Според украински медии: Киев стои зад инидента с Кримския мост

Съоръжението е бил атакувано с подводни дронове

По материала работи: Ставри Таргов
Според украински медии: Киев стои зад инидента с Кримския мост

Според поне две украински медии, които цитират неназовани източници, зад днешния инцидент на Кримския мост стоят службата за вътрешна сигурност на Украйна и военноморските сили на Киев, предаде Ройтерс и БТА.

Украинската обществена телевизия "Суспилне" и електронния в. "Украинска правда" дадоха малко подробности за операцията, за която казаха, че в нея са участвали Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и военноморските сили. "Суспилне", цитирайки свои източници, информира, че мостът е бил атакуван с подводни дронове.

Телевизията цитира говорител на ВМС, който казал, че не разполага с такава информация и призовал медията да изчака официалните съобщенията. Украински официални лица за момента не са коментирали инцидента, посочва Ройтерс.

Към медиите на Киев, твърдящи, че експлозиите на Кримския мост са дело на украински сили, се присъедини и агенция Укринформ.

Според източниците на Укринформ в атаката обаче били използвани безпилотни надводни кораби.

Коментари

Новини Варна