IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
13:20 | 28 юли 2023
Обновен: 11:07 | 23 април 2024

Освободиха задържаните в РСМ фенове на "Левски"

Прокуратурата в Скопие изяснява самоличността на нападателите на българите

По материала работи: Слав Велев
Освободиха задържаните в РСМ фенове на "Левски"

По обяд освободиха 11 задържани наши привърженици. Те споделиха, че отношението в управлението към тях е било добро - получавали са храна и вода и възможност да контактуват със своите роднини. Част от феновете на "Левски" останаха на стадиона до 3:00 ч през нощта с настояване задържаните българи да бъдат освободени. Събраха и средства, с които да бъдат платени глобите.

Единствено екип на БНТ присъства на пускането на задържаните от районното полицейско управление в македонската столица. Част от тях вече пътуват към България под полицейски ескорт.

Прокуратурата в Скопие е предприела действия за установяване на извършителите на нападението над феновете на "Левски", при което е намушкан с нож един от привържениците на "сините".

Обвинението иззема камери в района на квартал "Чаир", където се е стигнало до сблъсъка.

Според прокуратурата в Скопие инцидентът е станала, след като фенове на "Левски" в два автомобила са пътували в близост до търговски център, където са влезли в словесен спор с минувачи.

Българските фенове са спрели автомобилите и са излезли от тях, последвала е размяна на реплики, довела до физическа саморазправа. При връщане към колата с остър предмет е прободен 29-годишен български гражданин, допълват от прокуратурата в Скопие.

Той е в стабилно състоянието в болница "Майка Тереза", където е бил опериран. 

Коментари

Новини Варна