IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:40 | 4 август 2023
Обновен: 19:07 | 3 май 2024

Нова стрелба в Черно море, този път край руски порт

2 безпилотни украински катера се опитали да атакуват военноморската база в Новоросийск

По материала работи: Слав Велев
Нова стрелба в Черно море, този път край руски порт

Снимкаta e илюстративна: АРХИВ

Руски потребители на социални мрежи съобщават за експлозии и стрелба близо до руското черноморско пристанище Новоросийск, тази сутрин.

Видеоклипове, публикувани в местна онлайн общност и разпространени от руската онлайн новинарска служба Астра, показват движението на кораби в близост до брега, като се чува стрелба идваща откъм морето, предаде БНТ.

Впоследствие ТАСС съобщи, че два безпилотни украински катера, които се опитали да атакуват военноморската база в Новоросийск, са били унищожени.

Същевременно, в редовното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че боевете на фронта са тежки, но украинските сили доминират над руските.

На този фон, Украйна и Съединените щати започнаха преговори за предоставяне на гаранции за сигурността на Киев. Началникът на кабинета на Зеленски съобщи, че правителството в Киев разглежда преговорите като междинен етап, в очакване на присъединяването му към военния съюз на Организацията на Северноатлантическия договор.

На срещата на върха във Вилнюс, лидерите на НАТО предложиха подкрепа на Украйна, но изключиха идеята за членство, докато не бъде решена кризата с войната с Русия.

Коментари

Новини Варна