IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
17:00 | 11 август 2023
Обновен: 18:41 | 3 май 2024

Пожар уби 55 души на Хаваите

1000 души остават в неизвестност след огнения ад

По материала работи: Ставри Таргов
Пожар уби 55 души на Хаваите

1000 души остават в неизвестност след огнения ад на Хавайските острови, съобщиха от местната полиция. Уточнява се, че това не означава, че толкова са жертвите и че има много хора, с които още не е установен контакт.

Броят на загиналите достигна 53 души и се очаква още да се повиши. Така огнената стихия се превърна в най-смъртоносното бедствие на островите, откакто те са част от Съединените щати.

Хиляди хора останаха без дом, заяви губернаторът Джош Грийн и допълни, че са разрушени 1700 сгради, а 80% от историческия град Лахайна е изпепелен.

Горският пожар на западния бряг на остров Мауи избухна във вторник и се разпространи бързо заради силните ветрове, предизвикани от преминаващ в близост ураган.

Пламъците се движат толква бързо, че много хора бяха неподготвени за стихията - имаше блокирани на улицата жители на град Лахайна или такива, които скачат в океана, в опит да се спасят.

Джо Байдън издаде "декларация за голямо бедствие" за горските пожари на хавайския остров, която освобождава средства за възстановяване, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна