IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:36 | 14 юни 2015
Обновен: 02:23 | 27 юли 2024

Хакнаха компютъра на Ангела Меркел

Компютърджиите са изтеглили данни в размер на 16-20 гигабайта

По материала работи: Деян Михайлов
Хакнаха компютъра на Ангела Меркел

Компютърът на германския канцлер Ангела Меркел е бил обект на хакерска атака срещу вътрешната мрежа на Бундестага, съобщава вестник "Билд ам Зонтаг", позовавайки се на собствени източници. Скандалът около хакерската атака на компютърната мрежа на долната камара на германския парламент избухна през май, когато представители на Бундестага признаха, че в рамките на няколко седмици неизвестни хакери са получавали данни от затворената система.

Общо 15 компютри са били хакнати, като от 5 хакерите Компютърът на германския канцлер Ангела Меркел е бил обект на хакерска атака срещу вътрешната мрежа на Бундестага, съобщава вестник "Билд ам Зонтаг", позовавайки се на собствени източници. Скандалът около хакерската атака на компютърната мрежа на долната камара на германския парламент избухна през май, когато представители на Бундестага признаха, че в рамките на няколко седмици неизвестни хакери са получавали данни от затворената система.
"Билд ам зонтаг" съобщи, че на компютърът Меркел, която е в офиса на канцлера в Бундестага, пръв е бил атакуван от хакерите, които са влезли в системата чрез "троянски вирус". Никой от сътрудниците на Меркел не иска да каже дали са били изтеглени никакви данни от компютъра й.. 

Коментари