IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
13:21 | 14 юни 2015
Обновен: 02:24 | 27 юли 2024

Стотици бежанци спят на гарите в Милано и Рим

Между 150 и 400 обаче остават да спят в района

По материала работи: Деян Михайлов
Стотици бежанци спят на гарите в Милано и Рим

Властите на Милано и на Рим бяха принудени да вземат спешни мерки, за да се справят с притока на мигранти на две централни гари в тези градове. В Рим в района на гара Тибуртина властите започнаха за издигат палатки със 150 легла. По-рано през седмицата полицията премести стотици мигранти, които спяха в гарата.
На централната гара в Милано положението също е тежко. Властите затвориха две зони на приземния етаж, където мигрантите спяха, заради зачестили случаи на краста. Вчера кметът на града Джовани Пизапия посети гарата, за да види какво е положението с мигрантите. За тях до сряда вечерта на територията на гарата са обособени два прозрачни павилиона, в които те могат да седят и да спят. Мнозина нарекоха вече павилионите акваруими или клетки.
Стотици мигранти са настанени в центрове за прием. Между 150 и 400 обаче остават да спят в района на гарата, допълват в. "Дейли телеграф" и Асошиейтед прес.

Областният управител на Ломбардия, към който принадлежи Милано - Роберто Марони, представител на антиимигрантската партия Северна лига и бивш вътрешен министър, заяви, че в областат му вече има достатъчно мигранти. Но в Ломбардия официално досега са били разселени едва 67 мигранти от 100 000 в Италия, показват статистически данни.

Коментари

Новини Варна