IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
10:00 | 4 септември 2023
Обновен: 14:26 | 27 април 2024

Полша удължава забраната за внос на украинско зърно и след 15 септември

На 28 април ЕК постигна споразумение с Полша, България, Унгария, Румъния и Словакия за ограничения

По материала работи: Слав Велев
Полша удължава забраната за внос на украинско зърно и след 15 септември

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Полският министър на земеделието заяви, че страната му ще удължи забраната за внос на украинско зърно след 15 септември, "тъй като сме убедени, че тази забрана е в наш интерес", предаде ПАП.

"Няма да допуснем украинско зърно да влезе в Полша след 15 септември, тъй като интересите на полските земеделски производители за нас са по-важни от всякакви разпоредби на ЕС", заяви Роберт Телус.

На 28 април ЕК постигна споразумение с Полша, България, Унгария, Румъния и Словакия за ограничения върху вноса на украински селскостопански и хранителни продукти, а на 2 май обяви приемането на временна забрана по отношение на вноса на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна. Миналия месец тя удължи срока на действие на забраната до 15 септември.

Днес Телус заминава за Испания, за да участва в среща на високо равнище на министрите на земеделието на ЕС, за да потърси подкрепата на ЕС за удължаване на забраната.

Коментари

Новини Варна