IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
11:40 | 9 септември 2023
Обновен: 23:13 | 5 май 2024

Жертвите на пороите в Гърция станаха 10

Други четирима души са в неизвестност

По материала работи: Ставри Таргов
Жертвите на пороите в Гърция станаха 10

Жертвите на бедствието „Даниел“ в Гърция станаха десет, съобщи министърът на климатичната криза и гражданската защита Василис Кикилиас, цитиран от гръцкия в. „Прото тема“, предава БТА.

Други четирима души са в неизвестност, докато спасителните операции продължават без прекъсване в различни части на засегнатите райони.

В същото време Кикилиас подчерта, че „картината от река Пеней (в Лариса) ни държи постоянно нащрек“. „Необходимо е много внимание от всички, тъй като наводненията могат да се засилят във всеки един момент“, отбеляза министърът.

Той добави, че „по повод на слухове, които се разпространяват, искам да уточня, че в нито един язовир в района не е направена абсолютно никаква намеса от страна на централния държавен апарат, която да е предизвикала пренасочване на водите“.

От започването вчера на мащабната евакуационна и спасителната операция с въздушни и наземни средства в 14 села са извършени 296 спасителни операции с хеликоптер, а спешна медицинска помощ е предоставена на 150 души.

Освен това 1700 блокирани хора са били освободени и транспортирани на безопасни места от наземни спасителни екипи с лодки и превозни средства, заяви Кикилиас.

В района действат 20 хеликоптера и над 1000 спасители от гражданската защита и въоръжените сили, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна