IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
15:00 | 22 септември 2023
Обновен: 15:17 | 28 април 2024

Наша козметичка обвинена в шпионаж в полза на Русия в Лондон

Тя е получила 20 000 паунда грант от правителството по време на пандемията от коронавирус

По материала работи: Ставри Таргов
Наша козметичка обвинена в шпионаж в полза на Русия в Лондон

Ваня Габерова

"Дейли мейл" публикува днес нова статия с обвинената в шпионаж в полза на Русия българка Ваня Габерова. В нея вестникът пише, че тя е получила 20 000 паунда грант от правителството по време на пандемията от коронавирус.

Това става ясно от годишните финансови отчети на нейния салон за красота в западен Лондон.

Вестникът пише, че салонът за красота Pretty Woman е отворил врати през 2019 година и има блестящи отзиви в Google. Тя също има възможно най-добрите оценки на Treatwell за маникюр и удължаване на миглите.

Сертификатите на стената на салона показват, че Габерова е участвала в няколко състезания за удължаване на вежди в Лондон и България, както и в онлайн състезание в Русия.

Съседи са описали Ваня като топла, но "плаха" жена, докато ресторантьор близо до нейния салон за красота в лондонския квартал Актън е изразил шока си, заявявайки: "Ако тя е шпионин, значи е била добра".

От финансовите отчети за бизнеса на Ваня Габерова става ясно, че тя е кандидатствала за държавна помощ в размер на 20 000 паунда по време на пандемията.

Тя е получила първоначално 10 000 субсидия, а по-късно още 10 000 като върнат заем от британското правителство след многобройните локдауни.

Споменава се още, че Ваня е живеела с приятеля си, неназован бояджия - декоратор, в съседен на салона апартамент.

Вчера британските медии обявиха, че общо петима българи ще бъдат изправени във вторник пред съда в Уестминстър, за да им бъдат повдигнати официално обвинения в шпионаж в полза на Русия.

Твърди се, че Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова са действали като шпионска клетка, под ръководството на Русев, която е събирала и предавала чувствителна информация на руските тайни служби, съобщава БНР.

Коментари

Не сте у ред ( преди 7 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна