IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
13:00 | 24 септември 2023
Обновен: 10:12 | 28 април 2024

Зеленски издненадващо отиде Полша, никой не го посрещна

Украинският президент награди двама полски доброволци

По материала работи: Слав Велев
Зеленски издненадващо отиде Полша, никой не го посрещна

Украинският президент награди двама полски доброволци

Изненадваща визита на украинския президент Володимир Зеленски в Полша - след седмица на напрежение между Киев и Варшава. Тонът между двете съседни страни се изостри, след като Полша отказа да послуша Европа и да вдигне забраната за внос на украинско зърно. Пред ООН Володимир Зеленски обвини съседите си в лицемерие, а те заплашиха да спрат оръжейните доставки за страната му.

Полският президент Анджей Дуда опита да смекчи тона и обяви, че зърненият спор няма да повлияе сериозно на отношенията между двете държави. Но в Полша, на връщане от презокеанската си обиколка, Зеленски не се срещна с никого от държавните мъже. В граничния град Люблин той награди полски парамедик и журналистка - за приноса им в помощ на страната му. 

"Мисля, че всякакви предизвикателства по нашия общ път са нищо в сравнение със стабилността, която имаме между нашите народи. Благодарен съм ви за това. Гордея се, че Украйна има такива приятели", подчерта Зеленски.

Коментари

Новини Варна