IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
13:40 | 25 септември 2023
Обновен: 00:44 | 4 май 2024

Жена пострада при руските атаки с дронове срещу Одеска област

Нанесени са щети и на пристанищна инфраструктура

По материала работи: Ставри Таргов
Жена пострада при руските атаки с дронове срещу Одеска област

Русия отново атакува Одеска област в Южна Украйна с 19 дрона и 14 ракети, съобщи областният управител Олег Кипер. Един цивилен е пострадал, има поражения по инфраструктурата на пристанището.

Всички безпилотни апарати и 11 ракети "Калибър" са били свалени от противовъздушната отбрана. В хотелска сграда е избухнал пожар, който бързо е бил потушен.

В същото време Москва съобщи, че руските системи за противовъздушна отбрана са отблъснали атака с дрон над района на град Тула, в близост до Московска област. Няма щети или пострадали, но московските летища Внуково и Домодедово, ограничиха временно въздушния трафик.

Една жена е пострадала при руските атаки с дронове срещу Одеска област, съобщиха местните власти. Нанесени са щети и на пристанищна инфраструктура.

Избухнал е пожар в административна сграда в Одеса, който бързо е бил потушен.

Руските войски са нанесли удари с управляеми бомби по Антоновка в Херсонска област, съобщиха местните власти. При атаки по градовете Херсон и Берислав са загинали двама души.

Един човек е убит, а 13 - ранени, при украински ракетен удар по град Токмак в окупираната от Русия част от съседната Запорожка област.

Руските системи за противовъздушна отбрана отблъснаха атака с дрон над района на град Тула, в близост до Московска област. Няма щети или пострадали, но московските летища Внуково и Домодедово, ограничиха временно въздушния трафик.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази увереност, че светът подкрепя позицията на Украйна за реформа на остарялата, по думите му, система за вето в Съвета за сигурност на ООН.

"Необходимо е да се дадат повече права и възможности в ООН на всички държави, които уважават другите страни и мира“, подчерта Зеленски.

Той съобщи и подробности за последните отбранителни пакети, обявени от Съединените щати и Канада. От Вашингтон Украйна получава артилерия, снаряди, ракети ХАЙМАРС и тактически превозни средства, а Отава отпуска дългосрочна отбранителна подкрепа за Киев на стойност 500 000 долара, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна