IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
13:20 | 4 октомври 2023
Обновен: 13:34 | 27 април 2024

Автобус падна от надлез в Италия, най-малко 21 души са загинали

Сред жертвите има украинци, германци, французи...

По материала работи: Ставри Таргов
Автобус падна от надлез в Италия, най-малко 21 души са загинали

Най-малко 21 души са загинали, а 15 бяха ранени след тежък инцидент в Северна Италия. Автобус паднал от надлез и се разбил край жп линия в град Местре, близо до Венеция.

След това превозното средство избухнало в пламъци. Един от загиналите е германец, петима са от Украйна, имало е и френски граждани. Сред жертвите има деца. Всички 39-ма пътници са били млади хора.

„Деветнадесет са загинали на място. Още двама починаха в болница. Някои от ранените са в критично състояние. Те са настанени в Падова. Засегнати са 4 деца, засега за толкова знаем”, каза кметът на Венеция Луиджи Бруняро.

Загинал е и италианският шофьор, което прави изясняването на обстоятелствата трудно. Катастрофиралият автобус не е бил от градския транспорт. Това е стана ясно след проверката на местните власти.

Машината е наета от туристи, отседнали в популярния къмпинг Ху в град Магера. Една от версиите за катастрофата е, че водачът е получил пристъп. Друга версия разглежда внезапна маневра поради ремонт на пътната настилка. Следи от спирачен път няма.

Катастрофата е станала малко преди 20 часа местно време и повечето хора в автобуса са се прибирали от работа. Превозното средство е паднало от 15 метра височина, съобщава Нова.

Коментари

89g11g23g nlo ( преди 6 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна