IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
13:40 | 8 октомври 2023
Обновен: 15:38 | 13 май 2024

САЩ подготвят пакет за помощ за Израел

Във връзка с това променят и законодателството

По материала работи: Ставри Таргов
САЩ подготвят пакет за помощ за Израел

САЩ подготвят пакет за помощ за Израел. Американските сенатори подготвят законодателство, което има за цел да предостави помощ за отбраната на Израел след масираната атака, извършена от бойци на Хамас на 7 октомври.

Според уебсайта на комисията на Сената на САЩ, председателят на комисията по външни отношения Бен Кардин предложи промяна в законодателството, което да предостави на Израел инструментите, от които се нуждае, за да се защити, и спешната необходимост от утвърждаване на американски посланик в Израел.

„Както каза президентът Байдън, Съединените щати стоят рамо до рамо с Израел, подкрепяйки правото му да се защитава срещу тероризма и да направи всичко необходимо през следващите дни и седмици, за да защити своя народ.

Скърбя за загубата на невинни. Моля се за тези, които бяха отведени от домовете им, и за тези, които продължават да бъдат изложени на риск“, каза Кардин.

Сенаторът каза, че правителството и Конгресът на САЩ имат задължението да предложат помощ на Ерусалим, която „е в основата на отношенията между САЩ и Израел от самото им начало“.

„Възнамерявам да придвижа законодателство при първа възможност, което ще се съсредоточи върху предоставянето на Израел на това, от което се нуждае, за да се защитава. Това включва попълване на системата за противоракетна отбрана „Железен купол“, която ще гарантира постоянната наличност на такива прехващачи.

Също така призовавам за разглеждане на допълнително финансиране на отбраната на Израел, докато се справя с непосредствените последици от тази терористична атака“, каза Кардин.

Той също така ще настоява за резолюция, която укрепва ангажимента на САЩ към отношенията с Израел.

„Сега е по-важно от всякога да имаме утвърден от Сената посланик в Израел. Ето защо се надявам, че моите колеги ще се присъединят към мен в бързото утвърждаване на държавния секретар Джейкъб Дж. Лю като новия посланик на САЩ в Израел“, каза сенаторът, цитиран от  24 часа.

Коментари

Новини Варна