IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
11:00 | 15 октомври 2023
Обновен: 13:09 | 19 май 2024

Израел отложи мащабната си сухопътна операция срещу Хамас в ивицата Газа

Причината - неблагоприятни климатични условия

По материала работи: Ставри Таргов
Израел отложи мащабната си сухопътна операция срещу Хамас в ивицата Газа

Израелската армия е отложила мащабната си сухопътна операция срещу Хамас в ивицата Газа поради неблагоприятни климатични условия, съобщава Ню Йорк Таймс.

Вчера Тел Авив обяви, че всеки момент подготвя координирана атака по въздух, море и суша срещу анклава, а премиерът Бенямин Нетаняху заяви: "Следващата фаза започва!".

И тази нощ "Хамас" обстрелва с ракети израелски територии, а израелската армия нанесе въздушни удари срещу Газа. Броят на жертвите на войната между Израел и "Хамас" вече е над 3 500 души, съобщава БНТ.

Най-малко 2 215 палестинци са убити при бомбардировки, ранените са близо 9 000. Убитите израелци са 1300, над 3 400 са ранени.

САЩ изпратиха още един самолетоносач в източното Средиземноморие. Дълги опашки от автомобили, камиони, мотори и каруци имаше вчера по пътищата в северната част на ивицата.

35 хиляди души са се скрили в подземието на основната болница в град Газа, в очакване на военната операция на Израел. Премиерът Бенямин Нетаняху вчера се срещна с войници по границата с анклава.

Лидерът на "Хамас" Исмаил Хание се срещна в Катар с иранския външен министър Хосеин Амир Абду-лахян. Той обяви, че палестинците няма да мръднат от Газа:

"Няма да има разселване от Газа, няма да има разселване от Западния бряг. Хората от Газа няма да отидат в Египет. В Египет са наши братя и те винаги са посрещали добре нашия палестински народ, но не и когато има принудително разселване. Нашето решение е да останем в родината си."

Коментари

Новини Варна