IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:40 | 23 ноември 2023
Обновен: 22:01 | 1 май 2024

Кучето на президента на Молдова ухапа австрийския държавен глава (ВИДЕО)

Инцидентът е станал, докато двамата са разговаряли в двора на президентската резиденция в Кишинев

По материала работи: Слав Велев
Кучето на президента на Молдова ухапа австрийския държавен глава (ВИДЕО)

Снимка и ВИДЕО: NOVA

Кучето на молдовския президент Мая Санду ухапа леко по ръката австрийския президент Александър ван дер Белен. Това стана по време на официалното посещение на Белен в Кишинев, предаде „Ройтерс”, предаде NOVA.

Местни медии съобщават, че инцидентът е станал, докато двамата държавни глави са се разхождали в двора на президентската резиденция и Ван дер Белен се е опитал да погали кучето – Кодрут. Мая Санду се е извинила и е обяснила, че животното  се е изплашило от това, че има много хора наоколо.

На следващата си среща - с председателя на молдовския парламент, Ван дер Белен се появи с превързана ръка, предава още „Ройтерс”.

Разговорите в Кишинев, на които присъства и президентът на Словения Наташа Пирц Мусар, бяха посветени на кандидатурата на Молдова за присъединяване към ЕС.

Мая Санду, която е приютила кучето, след като е било блъснато от кола, публикува в социалните мрежи снимки с домашния си любимец и двамата президенти, направени преди инцидента.

Коментари

Новини Варна